Heerlijke makkelijke pasta penne met tonijn en rucola

Kook 200 gr pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg wat olijfolie en 2 bouillonblokjes toe aan het water. Na afloop afgieten en serveren.

Rooster ondertussen 50 gr pijnboompitten in een droog koekenpannetje. Houdt ze apart als ze klaar zijn en serveer ze bij de pasta en de saus.

Schil een grote rode ui, halveer deze en snijd deze in halve ringen. Bak de uit in wat olijfolie met 250 gr kastanjechampignons. Snijd een teentje knoflook fijn en voeg deze toe aan het baksel met ui en champignons.

Boen ondertussen een citroen goed schoon en rasp de schil oppervlakkig. Pers de overgebleven citroen uit.

Doe een pakje van 200 gr Philadelphia Classic in een schaal, voeg het citroensap en de citroenrasp toe en voeg wat peper en zout toe. Roer dit goed doorheen.

Was 75 gr rucola sla en hak deze grof.

Maak 2 kleine blikjes tonijn op waterbasis open en laat deze uitlekken.

Roer de tonijn, Philadelphia mix en de ui met kastanjechampignons doorheen. Warm dit even door en voeg dan als laatste de rucola toe. 

Serveer de Philadelphiasaus met de pasta en de pijnboompitten. De pijnboompitten kunt u over het eten gooien als u de pasta met de saus op uw bord gemengd hebt. Eet smakelijk.