Dag 13 Saint Palais – Saint Jean de Pied Port

Vandaag de laatste dag en mogen wij spreken van het succesvol volbrengen van de 2e etappe. Vandaag in tegenstelling tot gisteren, te maken gehad met het fenomeen papbenen. Na een slechte nacht vanwege de hitte vanmorgen om 7 u vertrokken. Ik kreeg en dat wist ik gelijk te maken met een stevige heuvel en ik moest 100 m voor de top van mijn fiets af. Daarna bij iedere zichzelf noemende pukkel te voet. Uiteindelijk viel de schade mee en was ik in 3 uurtjes ginds. In totaal heb ik nu tezamen voor etappe 1 en 2 1610 km afgelegd, inclusief ommetjes om overnachtingen te scoren. Voor een eventueel 3 e etappe komen hier nog plm 800 km bij.

Wij hebben een mooi appartement net buiten het dorp ongeveer 1 km lopen van het centrum, balkon en uitzicht op de bergen. Geen airconditioning maar als je de deuren gesloten houdt blijft het heerlijk koel. Wij wilden dit 3 dagen boeken maar hebben daarmee een fout gemaakt en was het nog maar 2 dagen beschikbaar. Anyway is het toch veel te heet om veel te ondernemen. (39 gr) Morgen gaan wij wandelen vanaf halverwege naar het dorp naar de Rue de Citadelle. Op zich een fenomeen, keisteil met klinkertjes en deur aan deur gîtes en herbergen om te overnachten.

Na morgen gaan wij in 3 etappes naar huis via La Rochelle, Caen waar wij beiden 1 nachtje extra blijven. Vanaf overmorgen wordt het qua temperatuur wat aangenamer.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Eén gedachte over “Dag 13 Saint Palais – Saint Jean de Pied Port”

  1. Je hebt het gehaald Piet, chapeau!
    Nu uitrusten en een fijne reis in etappes naar huis. Geniet er nog van.
    Groetjes Stasia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *