Stroopwafelcake met karamel

Dit is wederom een recept uit het basisboek van Laura’s bakery.

Maak het bakmeel volgens het basisrecept voor cakes. In dit geval moet je er wel 2 tl(7 gr)  kaneel aan toevoegen. 

Ik heb in mijn geval gewoon heel goedkope kleine stroopwafeltjes gekocht bij de Lidl. Als die op kamertemperatuur zijn kan je ze goed in kleine stukjes snijden. Spatel 150 gr stroopwafel stukjes door het bakmeel. Houd een klein een beetje apart voor bovenop. De stukjes hoeven niet door de bloem gewenteld te worden want ze zakken er niet doorheen. Lees verder “Stroopwafelcake met karamel”

2 in 1 koekjes

Als je van het standaard recept voor koekjes uitgaat heb je best wel veel koekjes.

Ik heb het daarom een keer gecombineerd met een ander recept van Laura’s bakery.

Maak het standaard recept voor koekjes en leg dit een uurtje in de koelkast. Zet na dit uurtje de oven op 180 gr.

Kneed de bol deeg wat met de hand zodat hij weer zacht wordt en verdeel deze vervolgens in tweeën. Kneed door 1 van de 2 gedeeltes 10 gr cacaopoeder. Als het deeg er egaal bruin uitziet ben je klaar. Lees verder “2 in 1 koekjes”

Brood bakken

Brood bakken is niet zo makkelijk ben ik achter gekomen.

Met de standaard ingrediënten van tarwemeel en volkorenmeel krijg je een vrij smakeloos brood.

Uiteindelijk is mij volgens de volgende receptuur het gelukt om een smaakvol brood te bakken.

Om te beginnen heb ik een standaard broodmix gekocht bij molen “De Arend” in Terheijden. Let op hier zitten wel E-nummers in. Als je dit niet wil dan zal je naar een andere broodmix op zoek moeten.

Doe 500 gr van de broodmix in de kom van de keukenmachine met een deeghaak. Voeg hier 4 tot 5 gr droge gist aan toe, dus niet het hele zakje. Voeg er 20 gr boter aan toe. Vervolgens voeg je 270 tot 280 gr of ml water hier aan toe. Het makkelijkste gaat dit op de weegschaal, neem een ruime kan water en voeg volgens de weegschaal 280 gr water toe aan het mengsel.

Zet de deegmachine op een lage stand, in mijn geval 2 en laat dit een kwartier draaien. 

Besmeer een kneedmatje met wat olijfolie. Besmeer een grote kom met wat olijfolie.  Lees verder “Brood bakken”