Dag 1 Tours naar Vaux-sur-Sienne

Vandaag uit Tours vertrokken na een dag rust aldaar.

Ondanks dat er vandaag voortdurend dreigende luchten waren eigenlijk nauwelijks regen gehad, juist op de rustplaatsen druppelde het een beetje maar daarna werd het weer droog. Zelfs mijn regenpak aan gehad op de fiets maar die na 5 minuutjes weer uitgetrokken. Wij zullen maar denken dat de heilige Jacobus weer het beste met mij voorhad. Ook Joke heeft geen noemenswaardige problemen gehad.

De route vanaf Tours is heel goed bewegwijzerd door de St Jacobsverenigingen. Ik durf zelfs te stellen dat je beter deze pijlen kan volgen dan de route op de GPS. In ieder geval had ik weer een gevalletje de weg is weg, omdat ze de brutaliteit hadden daar een spoorlijn aan te leggen. Kostte mij 5 km op een afstand die toch al ruim bemeten was. Uiteindelijk 71 km weg gepedaleerd.

Zelf brood meegenomen en pauzes gehouden op de stoep bij nummer 1, noodgedwongen op de braderie, omleiding dus lopen en op het kerkplein op een bankje dat ze daar voor mij weggezet hadden want voor die boeren op het Franse platteland is dat nog niet zo vanzelfsprekend ook al komen daar jaarlijks duizenden pelgrims langs.

Morgen een relatief korte etappe naar Poitiers. Joke kan daar wat sightseeing doen ondanks de Pinksteren, ik kan dan een beetje bijkomen van de inspanning van vandaag.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

2 gedachten aan “Dag 1 Tours naar Vaux-sur-Sienne”

    1. Ik ben achter 1 ding gekomen. Frankrijk is de laatste jaren een fietsland geworden met veel nieuwe fietspaden. De Santiago bordjes zijn daar op aangepast. Zorg dat je een hagel nieuwe route hebt of volg anders domweg de bordjes. Ongetwijfeld zal je er dan wel eens een missen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *