Slotdag fietsavontuur

Vandaag de slotdag van mijn fietsavontuur. Ik weet niet of ik mag zeggen helaas. Mijn uiteindelijke einddoel Santiago de Compostela in maximaal 8 weken heb ik niet bereikt. Ik lag keurig op schema maar slaapproblemen hadden een dusdanige impact op mijn algehele gesteldheid dat ik wel gedwongen werd om te stoppen. Wat hier nou de oorzaak van is moeten wij achteraf maar eens vaststellen. Om met Joke te spreken normaal ben jij nooit zo. Van de andere kant heb ik grosso modo 1/3 van de afstand afgelegd en blijft Tours een mooi startpunt voor nog 1 of 2 etappes. De toekomst zal het leren.

Vandaag na een prima ontbijtje mijn laatste douche hier gepakt en mijn tassen gepakt. Vervolgens ben ik naar de fietsenmaker gelopen waar mijn fiets nog voor onderhoud stond. Helaas was hij nog niet klaar maar kreeg ik de toezegging dat hij vanmiddag klaar zou zijn. Vervolgens ben ik de Rue Nationale opgelopen , een sjieke winkelstraat, voetgangersgebied muv een tram met La Fayette en diverse sjieke horloge, wijn en kleding winkels.
Aan het einde een oud kerkje dat begin 20 ste eeuw van de ondergang is gered. Ook kwam ik daar per ongeluk in een expositie van oude ambachten terecht. Terug gelopen kwam ik aan het eind weer op het Place de Justice terecht met stadhuis ed. Daar waren zowel een demonstratie van de communistische partij als trouwerijen bezig. Grappige combinatie eigenlijk .

Om 4 u na een paar uur op mijn kamer een boek gelezen te hebben bij mijn fietsenmakertje langs gelopen(hij zou sms-en) en warempel mijn fiets was klaar. Terug naar het hotel, het regende inmiddels, mijn bagage opgeladen en na het People Hostel gelopen. Echt een heel fijn hostel, die er geen enkel punt van maakte dat ik mijn fiets en bagage daar dropte voor vervoer naar Nederland zonder dat ik daar sliep. Ik heb er een stevige “pourboire” achter gelaten voor de moeite.

Morgen om 9.09 u de trein richting Parijs, ik denk niet ik jullie daar nog met mijn wedervaren moet lastig vallen. Kort gezegd: met de trein naar Parijs Austerlitz, dan 75 min om met de metro naar Gare du Nord te komen en over te stappen, vervolgens naar Rotterdam en terug naar Breda alwaar ik door mijn épouce wordt opgehaald.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Eén gedachte over “Slotdag fietsavontuur”

  1. Dag Piet, heb wel genoten van jouw belevenissen. Snap ook wel dat je gestopt bent. Maar chapeau, toch nog 900 km gefietst! Wie weet met een e-bike nog een poging wagen……Nog maar 2 etappes van 900 km. Maar nu eerst bijkomen thuis.
    Groetjes Stasia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *