Avocado-chocolademousse

Dit keer een receptje als toetje bij de Kerst dis uit de krant van Janny van der Heijden

Snij 2 avocado’s in tweeën, draai een beetje en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine, tezamen met p.l.m. 60 ml slagroom en 1 eetlepel honing. Pureer dit, een paar seconden is voldoende.

Smelt 100 gram pure chocolade au bain marie in een middelgrote kom tezamen  met nog eens p.l.m. 60 ml slagroom. 

Lees verder “Avocado-chocolademousse”

Chocolade confettischuimpjes

Basisrecept schuimpjes.

Splits 4 eitjes. Vul het eiwit aan met 125 gr kristalsuiker.  Vervolgens  klop je het eiwit luchtig. Ik doe dit met de keukenmachine waarin ik ook kneed maar dan met de garde. Je kan er in tegenstelling tot slagroom niet veel aan verpesten. Als het klaar is kan je dit zien doordat het schuim rechtop blijft staan als je de garde er uit licht. Voeg 125 gr poedersuiker en 10 gr maizena toe. Lees verder “Chocolade confettischuimpjes”

Tartelette met chocola en caramel

Dit recept is grotendeels volgens het recept van Laura’s Bakery.

Maak een deeg volgens het basisrecept voor zandtaart.

Gebruik 6 tot 8 vormpjes voor tartelettes van 10 cm doorsnee. Smeer deze in met een beetje olie of bakspray. Druk ze stevig in het deeg zodat het afgesneden wordt. Draai het vormpje met het deeg om. Druk het deeg in het vormpje en tegen de kantjes. 

Lees verder “Tartelette met chocola en caramel”

Kerst verhaal

Feestje frank bosman
Column

Een jonge vader en een nog jongere moeder kregen ongepland een kindje. De moeder schonk het leven aan een prachtige zoon, terwijl ze op de bus naar het gemeentehuis op weg waren om hun identiteitspapieren op te halen. Gelukkig was de chauffeur zo vriendelijk zijn bus te parkeren en de twee andere passagiers gaven met vreugde hun wollen jassen en dassen om het moeder en kind nog een beetje comfortabel te maken. 

Lees verder “Kerst verhaal”