Dag 7 Saint-Aulaye Lussac

Vandaag aangekomen in de wijnstreek rond Saint Émilion, in Lussac(zonder kerken) om precies te zijn. De tocht is erg meegevallen, vanwege de voorspelde temperaturen durfde ik niet meer te fietsen, maar de eerste 35 km waren bergaf en door bosrijke gebieden. Ook de wind zat voor de afwisseling mee. Het laatste stuk zag ik als een berg tegen op maar het viel mee, wel een lange klim maar geleidelijk en af en toe een klein stukje om bij te komen. Bushokjes zijn trouwens prima rustplekken bij hoog oplopende temperaturen.

Wij zitten nu in een eigen huisje, midden tussen de wijnvelden, de foto’s betreffen onze front and backyard om het eens op zijn Hollands te zeggen. Wij blijven hier een extra dag om aan te sterken voor de laatste week. Morgen gaan wij waarschijnlijk Saint-Émilion bezoeken, tanken en de gebruikelijke super bezoeken en verder wat bij tanken.

Overmorgen vertrekken wij richting Cadillac. Vanwege verwachte temperaturen van 33 graden ben ik van plan vroeg te vertrekken. Wij mogen er bijtijds in dus dat is ook ok. Ik denk nog wel pittig met de nodige laatste heuveltjes tot aan Dax van waar onze laatste etappe zal vertrekken. Nog 6 dagen fietsen zoals het er nu naar uit ziet.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Eén gedachte over “Dag 7 Saint-Aulaye Lussac”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *