Dag 12 Dax Saint Palais

Vandaag naar Saint Palais gereden in het Baskenland. Het landschap is duidelijk veranderd hier in de uitlopers van de Pyreneëen. Vandaag nog 50 km gefietst met 2 echte flinke heuvels. Moest zelfs even van mijn fiets af maar dat was meer omdat ik mijn krachten niet verdeeld had.

Morgen weer 2 klimmen in de grafiek maar hoe die uiteindelijk werkelijk uitvallen kan ik niet zien, soms gaat het geleidelijk en valt het echt mee. Tot aan het 2e bergje net over de helft geleidelijk omhoog. Daarna weer wat afdalen. Ik hoop het in twee eneen half uur te doen. Er staat 30 km voor. Het is bloedheet in Frankrijk dus stap ik weer om 7 u op de fiets.

Saint Palais is een leuk toeristisch baskisch dorp. Je ziet hier duidelijk meer pelgrims of verwijzingen naar St Jacob.

Na morgen doen wij een dagje uitbuiken en dan in etappes naar huis, waarschijnlijk met een extra rustdag of dagen. Dit in tegenstelling tot eerder vermeld. Vanwege het hete weer maar ook omdat er wat misgegaan was bij het boeken hebben wij besloten het op deze manier te doen.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *