Basisrecept schuimpjes.
Splits 4 eitjes. Vul het eiwit aan met 125 gr kristalsuiker. Vervolgens klop je het eiwit luchtig. Ik doe dit met de keukenmachine waarin ik ook kneed maar dan met de garde. Je kan er in tegenstelling tot slagroom niet veel aan verpesten. Als het klaar is kan je dit zien doordat het schuim rechtop blijft staan als je de garde er uit licht. Voeg 125 gr poedersuiker en 10 gr maizena toe. De maizena dient er voor het binnenste van het schuimpje iets chewy te houden. De poedersuiker koop ik bij de bakbenodigdheden winkel, onder de naam suikerbakkerpoeder. Bij de AH kan je nl alleen maar de busjes van 50 gr met poedersuiker kopen dat is niet te doen en bovendien veel te duur. Spatel de poedersuiker en de maizena er in achtjes rustig doorheen. Doe het spul in een spuitzak met stermond. Ik gebruik weggooi spuitzakjes, die je met 3 losse mondjes kan kopen bij de Blokker. Je moet wel iedere keer als je een spuitzak gebruikt hebt het mondje losknippen en schoonspoelen voor hergebruik. Spuit op een bakplaat met bakpapier losse dotjes. Je hoeft ze niet ver uit elkaar te zetten. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 100 gr en laat ze 2 uur bakken. Als het goed is laten de schuimpjes los van het papier als ze klaar zijn.
Smelt 100 gr melkchocolade au bain marie. Gebruik een hittebestendig kom. In dit geval heb ik gewoon een dessertschaaltje gebruikt en die in het hete water gezet. Als de chocolade gesmolten is haal je het kommetje van het vuur en voeg 50 gr koude chocolade toe en roer tot deze ook gesmolten is. Ik heb mij in het begin ook wel eens afgevraagd waarom niet in een keer alles maar na een workshop bonbons maken weet ik inmiddels dat dit is om de chocola te temperen. Daardoor wordt die weer hard en glanzend. Je kan nu de schuimpjes in de chocola dippen. Bij mij lukte dit niet zo goed omdat de schuimpjes wat knapperig waren en als je te hard kneep ze stuk gingen. Als de chocola nog niet uitgehard is strooi je er regenboogfantasie over van Dr. Oetker die je bij de AH kan kopen.
Laat de chocola verder rustig hard worden. Niet in de koelkast zetten en bewaar in een kartonnen doos waar wat lucht bij kan.
De kleinkinderen vonden de schuimpjes heerlijk maar zeiden: opa dit zijn geen schuimpjes maar soesjes. De binnenkant bleef nl zacht. Op internet las ik ook al dat mensen de maizena eruit lieten, dat zou een oplossing kunnen zijn maar wellicht kan je ze ook wat langer bakken of iets kleiner maken. Ik ga dit volgende keer uitproberen.