Dit gerecht heb ik uit de AH box die wij wekelijks bestellen.
Wat mij opviel was hoe lekker die was in al zijn eenvoud.
Dus als je eens snel klaar wilt zijn en toch lekker gegeten wilt hebben raad ik dit gerecht aan desnoods met bij voorbeeld een loempiaatje en wat kloepoek.
Maak een teen knoflook schoon en snijdt hem fijn. Wat mij betreft mogen er dat ook meer zijn want ik ben een echte knoflook liefhebber. Was een rode peper(lombok), knijp er even in zodat de zaadjes loskomen, verwijder het kopje en schudt de zaadjes eruit. Verwijder de zaadlijsten en de resterende zaadjes. Snijdt de peper overlangs doormidden en vervolgens de 2 helften in smalle ringetjes.
Verwarm in een wok wat olijfolie of b.v. bewust bak en braad. Niet te heet want dan wordt de knoflook bitter. Voeg een schaal nasi/bamivlees(AH) toe, de knoflook, de peper, ongeveer 1 of 2 theelepels gemalen komijn en 3 eetlepels ketjap(ketjap manis is ok). Bak dit op redelijk hoog vuur(denk aan je knoflook) 2 minuutjes. Voeg 1 zak Chinese wokgroenten kool & sugarsnaps(AH) 400 gr toe en roerbak dit 3 minuten mee.(zo hoog mogelijk vuur)
Doe ondertussen 200 gr eiermie in een pan met wat zout, voeg hier heet water uit de quooker aan toe, breng dit aan de kook en kook het vervolgens 5 minuten. Als je geen quooker hebt eerst het water aan de kook brengen. Daar zou je dan mee moeten beginnen. Giet de eiermie na de 5 minuten af.
Was en snijd 3 salade uitjes(=lente uitjes) in ringetjes. Doe de salade uitjes in een kommetje en vul 1 kommetje met seroendeng. Dit laatste is wel essentieel omdat het de extra 4S smaak(sour, sweet, salty and spicy) aan de bami geeft.
Serveer de eiermie en de wok met bami met de 2 kommetjes en eventueel een loempia en wat kroepoek per persoon. Laat het bami mengsel per bord over de noedels gooien gevolgd door de ui ringetjes en de Seroendeng(kokos met pindaatjes).
Zo simpel en zo lekker!