Toetje Cheescake in een glaasje

Dit is een ideaal toetje als je wat lemon card over hebt. Toevallig had ik dit deze week nadat ik de gevulde eierkoeken voor de kleinkinderen had gemaakt. Het is heel simpel te maken en kost niet veel.

Afhankelijk van de grootte van het glaasje verkruimel je 1 tot 2 biscuitjes per glas en doe dit onderin het glas. Druk het wat aan met een ijslepel of zoiets. Ik heb het verkruimelt met een staafmixer waar als accessoire een soort van blender bijgeleverd is. Heel kort aanzetten de laagste stand en je hebt het gewenste resultaat. Houd een beetje van het kruim apart.

Klop een busje van 250 gr slagroom stijf. Meng de helft hier van in een kommetje met 150 gr roomkaas. Omdat bij de Lidl de roomkaas op was heb ik huttekase gebruikt, dat is ook lekker. Voeg 8 gr vanillesuiker en citroenrasp van een halve citroen toe en meng dit verder. Houd de restant van de slagroom apart. Ik heb ook nog wat basterdsuiker toegevoegd tot het naar mijn smaak was.

Doe 2 tot 3 eetlepels cheesecake mengsel in het glaasje en maak het een beetje vlak. Vul dit aan met 1 tot 2 eetlepels lemon curd en vlak dit af.

Laat dit minimaal een uurtje in de koelkast afkoelen.

Zodra je het opdient doe je er doe je er een lepeltje van de opgeklopte slagroom op en daar boven op wat biscuit kruim.

Het recept voor de slagroom en de lemon curd kan je vinden in de blog over de gevulde eierkoeken. Ik zal een aparte pagina toevoegen met de basisrecepten die ik gemaakt heb.

Het recept heb ik grotendeels van internet van de website brendakookt.nl.

 

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *