Dit is wederom een recept uit het basisboek van Laura’s bakery.
Maak het bakmeel volgens het basisrecept voor cakes. In dit geval moet je er wel 2 tl(7 gr) kaneel aan toevoegen.
Ik heb in mijn geval gewoon heel goedkope kleine stroopwafeltjes gekocht bij de Lidl. Als die op kamertemperatuur zijn kan je ze goed in kleine stukjes snijden. Spatel 150 gr stroopwafel stukjes door het bakmeel. Houd een klein een beetje apart voor bovenop. De stukjes hoeven niet door de bloem gewenteld te worden want ze zakken er niet doorheen.
Zet de oven op 175 gr en verwarm hem voor. Zodra deze op temperatuur is doe je het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Misschien is het zelfs beter het cakeblik te bekleden met bakpapier. Mijn ervaring is dat de bodem door de stroop in de stroopwafeltjes heel moeilijk los komt van het bakblik. Maak het oppervlak vlak met een spatel en druk daar de restjes van de stukgesneden stroopwafel in.
Bak nu de cake in het midden van de oven gedurende 60 minuten. Je kan controleren of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken. Als er niets aan de prikker blijft hangen als je hem er weer uittrekt is de cake gaar anders moet je de cake afgedekt met aluminiumfolie nog wat langer in de oven houden.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het blik verwijdert.
Giet vlak voordat je de cake serveert er karamelsaus over dat volgens het basisrecept is gemaakt. Als de karamelsaus erg stijf is op het moment dat het uit de koelkast komt kan je of het er op smeren met een mes of 1 minuutje in de magnetron zetten, omroeren en dan over de cake gieten. Mijn ervaring is dat de karamelsaus niet meer zo stijf wordt nadat die in de magnetron heeft gestaan maar wel lekker blijft. Na opening van de pot met karamelsaus kan je deze niet meer zo lang bewaren maar dat hoeft niet zo’n probleem te zijn lijkt mij.
Mijn kleinkinderen waren er gek op! Wie nog mee?