2 in 1 koekjes

Als je van het standaard recept voor koekjes uitgaat heb je best wel veel koekjes.

Ik heb het daarom een keer gecombineerd met een ander recept van Laura’s bakery.

Maak het standaard recept voor koekjes en leg dit een uurtje in de koelkast. Zet na dit uurtje de oven op 180 gr.

Kneed de bol deeg wat met de hand zodat hij weer zacht wordt en verdeel deze vervolgens in tweeën. Kneed door 1 van de 2 gedeeltes 10 gr cacaopoeder. Als het deeg er egaal bruin uitziet ben je klaar.

Snijdt 30 gr karamelblokken in kleine stukjes. Kneed 30 gr fijngesneden karamelblokjes en 30 gr melkchocolade chips door het donkerbruine deeg. Houdt van beiden iets apart. 

Rol nu van beide soorten deeg kleine balletjes en verdeel die over een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk ze plat met een lepel of met de hand. Er moet een klein beetje ruimte overblijven tussen de platgedrukte balletjes.

Druk nu als laatste de restjes karamel en chocoladechips in de donkerbruine platgedrukte balletjes. De lichte platgedrukte balletjes kan je een aardig effect meegeven door er eenmaal plat een vork in te drukken zodat je er wat streepjes op krijg.

Schuif nu de plaat in de voorverwarmde oven. Het bakproces duurt plusminus 20 minuten. Als de lichte koekjes aan de randjes iets bruin beginnen te verkleuren ben je klaar en kan de plaat uit de oven.

Mochten er koekjes aan elkaar vast zitten, dan is dit het moment om ze los te snijden met een mesje. Nu zijn de koekjes nog zacht. Laat de plaat verder afkoelen. 

Nadat de koekjes afgekoeld zijn en uitgehard kan je ze in een blikken trommel stoppen. De chocoladekoekjes apart bewaren van de lichte koekjes.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *