Aangekomen in Tournai of Doornik.

Vandaag aangekomen in Tournai of Doornik als je wilt, de laatste etappeplaats voordat ik Frankrijk inrijd.

Afgelopen nacht goed geslapen met de belgische pillen.

Vandaag plusminus 70 km gefietst. Precies weet ik het niet omdat mijn horloge een lege batterij had. Eerst naar de Aldi maar wel een maaltijd vergeten waar ik voor kwam. De eerste 20 km langs de Dender, je komt dan ook langs Geraardsbergen met die muur. Niet dat ik die opgegaan ben. Bij Lessen verlaat je het riviertje en dan begint de lol. In Belgiƫ heet dat vals plat of glooiend. Ik moest bij iedere heuvel naar de kleinste versnelling en naar beneden in mijn remmen knijpen anders ging het te hard.

10 km voor het einde mijn eerste lekke band gehad. Gestopt bij een huisje met een open garage waar een madammeke aan het poetsen was . Ze kon nog Nederlands ook. Gevraagd om een pomp maar die had ze niet. Ze kwam wel met een teiltje water. Geprobeerd de band te plakken, het gaatje was zo gevonden.ik mocht ook nog mijn handen komen wassen. Eenmaal op de fiets had ik al gauw door dat die langzaam snel leeg liep. Opnieuw gestopt om mijn reserveband er om te gooien. En weer kwam iemand spontaan vragen of ik hulp nodig had en met een pomp. De band was niet helemaal de goede maat maar het ging.

De B@B is een herenhuis aan een boulevard, wel warm en veel herrie. De man heeft mijn lekke band nog geplakt en heeft aangeboden morgen naar de fietsen zaak te rijden voor extra bandjes.

Omdat ik geen eten had naar de stad gelopen en daar wat gegeten. Tournai is een oude stad maar wel hele stukken vervallen.

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *