Biscuit Aardbeientaart

Biscuit

Voor het biscuit gebruik ik het basisrecept van Laura’s Bakery. Dit is makkelijk en ik heb er goede resultaten mee bereik. Het definitieve oordeel is natuurlijk aan jullie.

Doe 4 eieren, 100 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom en meng met de keukenmachine op de hoogste stand 4 op een schaal van 1 tot 4 een kwartier. 

Na afloop haal je de kom er onder vandaan en spatel je 75 gr bloem en 25 gr maizena door het mengsel.

Stort het mengsel in je bakvorm dat vooraf ingevet is, in dit geval een cakevorm en strijk het met een siliconen spatel glad. 

Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak dit 30 minuten. Laat het wat minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Aardbeientaart

Dit gedeelte van het recept heb ik weer uit het franse cheffenboek.

Hier hebben wij bakkersroom voor nodig en ik moet je eerlijk bekennen het maken van bakkersroom is mij nog niet goed gelukt. Ik blijf het proberen. Gelukkig is er van Laura’s Bakery een alternatief recept wat niet kan mislukken.

Klop een ei met 35 gr suiker los in een kom. Voeg hier 250 cc melk en 50 gr custard poeder aan toe. Klop dit met een cluster door elkaar. Breng in een steelpannetje 250 cc melk aan de kook met 40 gr suiker. Voeg de inhoud van de pan aan het mengsel in de kom toe en klop dit door elkaar. Houd de pan van het vuur anders verbrandt de restant van de melk op de bodem. Doe het mengsel terug in de pan en zet het vuur hoog tot het kookt. Zodra het kookt lager zetten dat het net kookt en je blijft roeren. Het mengsel dikt nu in. Laat het niet te dik worden omdat het dan gaat klonteren. Haal het er net voor die tijd uit. Dus als je denkt dat het dik genoeg is stoppen en niet nog dikker willen.

Laat het afkoelen in de koelkast. Leg plastic folie op de kom, op het mengsel.  Als je het gewoon boven op de kom doet komt er een vel op dat er niet makkelijk afgaat en als je dat er door probeert te roeren krijg je onwenselijke klonten.

Nadat het afgekoeld is is het klaar voor gebruik.

Snijd de biscuit horizontaal door midden. Het valt tegen om dit uit de losse hand te doen. Ik gebruik een latje die ongeveer qua dikte op de helft uitkomt en leg het mes hier plat op. Op die manier kan je het netjes door midden snijden.

Bevochtig met een kwastje de beide helften met wat kirsch uit een kommetje. Niet te nat. Smeer op beide zijden met een spatel een derde van het bakkersroom. Druk hier aan 1 kant aardbeien in. Halveer eventueel te grote aardbeien. Aan de zijkant zou je afgekante aardbeien kunnen gebruiken. Leg de tweede helft met de besmeerde  kant naar beneden op de aardbeien.  Besmeer nu de bovenkant van de taart met de rest van het bakkersroom. Zet dit een uur in de koelkast. Hierna bedekt u de bovenkant met 100 gr witte marsepein. Ik heb de marsepein niet zelf gemaakt, je kan dit kopen bij de AH. Ik ga het zelf vast nog eens proberen zelf te maken omdat dit waarschijnlijk veel lekkerder is. Rol de marsepein uit op een siliconen matje in de vorm van de taart en leg het er vervolgens op. Snijdt nu de 4 zijden van “cake” recht af. Besproei tot slot de bovenkant met poedersuiker. Daarna zou je de taart nog eventueel kunnen versieren met wat fondant of andere gekkigheid. Dat laat ik graag aan jullie eigen fantasie over. N.b. fondant kan je ook in alle kleuren bij de AH kopen maar uiteraard ook zelf maken met wat voeding kleurstof.

Eet smakelijk!

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *