Tartelette met chocola en caramel

Dit recept is grotendeels volgens het recept van Laura’s Bakery.

Maak een deeg volgens het basisrecept voor zandtaart.

Gebruik 6 tot 8 vormpjes voor tartelettes van 10 cm doorsnee. Smeer deze in met een beetje olie of bakspray. Druk ze stevig in het deeg zodat het afgesneden wordt. Draai het vormpje met het deeg om. Druk het deeg in het vormpje en tegen de kantjes. 

Bak de vormpjes met deeg 15 minuten blind in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder het bakpapier met in mijn gevallen bonen en bak nog 5 minuten. Laat de tartelettes een paar minuten afkoelen alvorens deze uit de vormpjes te halen. Als je er te lang mee wacht gaat dit moeilijker.

Dulce de leche: dit is een zuid-amerikaanse variant van caramel pasta. Let op deze is best stevig en kan je dus niet in b.v. pudding gebruiken. Dit is heel makkelijk te maken het enige wat je nodig hebt is tijd. Koop 1, 2 of 3 blikjes gecondenseerde melk van Friesche Vlag bij de AH. Verwijder het etiket en verwijder zoveel mogelijk de lijm. Zet dit in een spaghetti pan volledig onder water en laat dit 3(!) uur zachtjes koken. Hierna kan je de blikjes eruit halen en opbergen in de voorraadkast tot het moment dat je ze nodig hebt.

Open 1 blikje dulce de leche en smeer een laagje op de bodem van de tartelettes en voeg eventueel wat zeezout toe. 

Hak 1 of 2 fudges in kleine brokjes.

Hierna maak je de ganache, dit is een chocolade saus.

Ganache: doe 50 gram pure chocola in een hitte bestendige kom. Breng 50 ml slagroom aan de kook in een saus pannetje. Zodra het begint te koken zet je het vuur uit en giet het op de chocola. Blijf roeren tot de chocola gesmolten is.

Voeg een klein klontje boter toe om de chocola mooi te laten glanzen. Nu kan je de ganache over de tartelettes met dulce de leche gieten tot net onder de rand.

Verdeel nu de brokjes fudge over de tartelettes.

 

 

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *