Candybar koekjes

Koekjes

Dit recept heb ik weer uit het boekje van Laura’s Bakery.  Makkelijk en ze smaken prima, althans volgens mijn kleinkinderen.

Dit basisrecept kan het begin zijn van allerlei soorten koekjes. Ik ben begonnen met gewone recht toe recht aan koekjes gevolgd door candybar koekjes.

Ik kneed 225 gr boter, 150 gr kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom tot een geheel. Vervolgens splits ik een eitje en kneed het eigeel hier doorheen. Tot slot kneed ik 280 gr bloem met een beetje zout er doorheen.

Mijn ervaring: Leg alles van tevoren klaar anders zijn al je kastjes vies. Leg vervolgens het deeg een poosje in de koelkast maar minimaal 1 uur.

Pak vervolgens een bakblik, zo’n grote die over de volle breedte van de oven gaat en bedek deze met 1 vel bakpapier.

Rol balletjes van het deeg in de palmen van je hand en leg die met enige tussenafstand op de bakplaat. Ik maak er p.l.m. 15 maar dat is aan jezelf. Ik kreeg er mooie grote koekjes van, niet van die inimini’s uit de winkel. Druk vervolgens de balletjes plat met je hand en zorgt dat ze een beetje ronde vorm krijgen.

Verwarm de oven voor op 180 gr. Als die warm is schuif je de plaat er in en bak je ze ongeveer 20 minuten. Kijk door het ruitje of de randjes een beetje bruin worden dan zijn ze goed. Als ze nog licht zijn, zijn ze lekker. Bij mij worden ze soms achterin sneller bruin als voorin. Ik draai de plaat dan 5 minuten helemaal om en dan zijn ze allemaal gelijk bruin.

Candybar koekjes.

Candybar koekjes zijn leuk voor je (klein)kinderen maar pas op met nootjes als er een, een noten allergie heeft. In ieder koekje zit een andere smaak en het is altijd een verrassing welke.

Ik heb hiervoor een grote zak Celebrations gekocht bij de Big Bazaar. Kost 2 x niks en je hebt er lang plezier van.

Zodra je de balletjes in het basisrecept hebt gemaakt maak je er met je vinger een gaatje in en duwt daar de celebration in die je vooraf hebt uitgepakt ;-). Vervolgens vouw je het deeg er een beetje omheen zodat er overal omheen deeg zit. Dit leg je op de plaat en drukt het een beetje plat. Niet te hard anders komt de celebration er weer door heen.

Vervolgens bak je de koekjes als in het basis recept.

Succes gegarandeerd.

 

Auteur: Jokenpiet

Na een werkzaam leven gepensioneerd. Hobbies : wandelen, fitness, fietsen, computeren, fotograferen, vrijwilligers werk en sinds kort bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *